En hage for hele året!

Bovierans Vinterhage har et temperaturregulert klima – med den franske rivieraen som inspirasjon.

Her kan man året rundt arrangere felles middager, uformelle sammenkomster eller fester blant palmetrærne, utfordre hverandre i en boule-match – eller slappe av sammen på et av de mange sitte- og samlingsområdene i hagen.

Forskning viser at nærhet til et trygt, lyst og levende utemiljø er viktig for både helse og velvære. Derfor er Bovierans Vinterhage designet for å være så lett tilgjengelig som mulig for alle beboere. Vegetasjon og fellesskap blir en fort en naturlig del av hverdagen når du blant annet oppdager smale stier, lange turstier, benker og gode møteplasser inne i hagen. Her finner du fort ditt eget favorittsted der du kan slappe av med noen av naboene eller helt for deg selv.

På Bovieran er vennene alltid nære og mulighetene for felles hygge mange!

Det er ca. 1800 planter i Bovierans hage

Hagens planter og trær er nøye utvalgt for å skape et harmonisk og avslappende miljø, og det er ca 1800 planter i hagen. For at de skal trives bruker vi biologisk pleie, dvs at vi slipper ut små rovdyr, som biller og larver for å bli kvitt skadedyr. En veldig effektiv og naturlig måte å ta vare på en hage på, – og ikke minst skånsom og miljøvennlig!

Men det dreier seg ikke bare om antallet. Målet er å finne vakre, sunne og sterke planter som vil leve lenge. Samtidig må de kunne tåle reisen til Norge og være i stand til å vokse i minst et tiår. Derfor har mange av trærne, buskene og blomstene allerede vokst før de fraktes til Norge. Oliventrærne er for eksempel flere hundre år gamle, og de store palmetrærne har vokst i minst femten år. Alt for å kunne skape en rik flora av varierende plantearter, størrelser og kvaliteter i Bovierans Vinterhager.

Mangfold

I hagen finner du planter fra store deler av verden. Palmer, blomster, busker, kaktus, frukt og oliventrær for eksempel. Det er også japanske, tropiske og middelhavsinspirerte områder samt et skoglandskap. Alle planter trives og trives uavhengig av årstid, og er en del av Bovierans unike konsept der et rivieralignende klima skaper trivsel for både planter og beboere.

Mangfoldet gjør også at det alltid skjer noe spennende i hagen. Planter som blomstrer, trær som kaster blader og trær som bærer frukt. Hvis du bor her, kan du nyte en mindre høst av appelsin, sitron, banan, oliven og fiken per sesong så lenge du går ut og plukker til rett tid.

Du trenger ikke passe på noe – det er dedikerte mennesker fra Bovieran tar seg av hagen. De er ansvarlig for de forskjellige landskapene, tar seg av det daglige stellet og håndplukker hver plante som skal plantes.

Forleng utesesongen

Med Bovierans smarte klimasystem bidrar både solstrålene og varmegjenvinningen til at oppholdet i Vinterhagen alltid er hyggelig. Det blir aldri for varmt eller for kaldt, det blåser aldri, og du trenger aldri å måke snø. Temperaturen og luftfuktigheten kan holdes på et nivå som forlenger den sosiale utesesongen. Livet vil minne om det på den franske rivieraen.

Bovieran i Norge er en ny boligform der du selv velger når du vil oppleve årstidene!