Vinn mesterskapet i petanque midtvinters!

Når du flytter inn i et Bovieran-konsept pleier vi å si at du får boforhold som minner om Rivieraen. Og dette er ikke noe vi bare trekker ut av løse luften. Du blir omgitt av store, grønne planter hele året, og kan gå ut av leiligheten din i sandaler og Bermuda-shorts når mennesker i nærområdet må gå i slagstøvler og vinterfrakk. Du får et tettere og mer personlig forhold til naboene dine, noe som vi vanligvis forbinder med folk som lever i et litt mer gjestfritt og solrikt klima. Og ikke minst: Du får muligheten til å bruke fritiden din til kanskje den mest rivieraenske geskjeften av dem alle – petanque. Her skal du få en liten innføring, slik at du kan virke som en verdensmester fra dag en.

Petanque spilles med stålkuler på grus. Målet er å komme nærmest målkulen, eller «grisen» som den ofte kalles. For hver kule du har nærmere grisen enn motstanderen får du ett poeng. Skyter du vekk motstanderens kule og stjeler poeng, er det en ekstra fjær i hatten. Omgangen er slutt når første lag får 13 poeng, og hvis et av lagene lider et forsmedelig tap er det en tradisjon at vinneren spanderer en Pastis på taperen.

Slikt blir det også godt naboskap av!